Home
Over Complimentz
Ons aanbod
Traditionele kerstpakketten
Nieuws
Contact
Inloggen
Direct online vouchers bestellenNaar onze traditionele kerstpakketten

complimentz.nl
Langedijkstraat 12
5324 AR Ammerzoden
T 073 599 7416
E info@complimentz.nl

Heet van de pers!

PromZ event 2012
Bezoek Complimentz op PromZ event 2012 in Utrecht.
Op 3, 4 en 5 april zal ComplimentZ aanwezig zijn op PromZ event 2012. Bezoek ons op standnummer 508, in de Jaarbeurs Utrecht, hal 3. Maak nu alvast een afspraak via: info@complimentz.nl
(geplaatst 01-03-2012)Een persoonlijk geschenk.
Een kadovoucher van een eigen keuze concept is natuurlijk prettig omdat de ontvanger zelf kan uitzoeken wat hij of zij graag als kerstpakket wil ontvangen.
De keerzijde is het feit dat een kadovoucher uit kan stralen: ‘we wisten niet wat we moesten geven…..’ Om de kadovoucher persoonlijk te maken zijn er diverse opties. Laat de voucher verpakken in een speciaal ontworpen en op uw bedrijf toegesneden enveloppe of doosje.
Afhankelijk van uw keuze kunt u daarin ook nog informatie kwijt over het bedrijf, of een persoonlijke boodschap aan uw medewerkers en relaties. Een mooie afwerking geeft niet alleen een feestelijk accent, maar zegt ook iets over de aandacht en zorgvuldigheid die u aan uw relaties besteedt. Dit alles is natuurlijk mogelijk bij Complimentz, Complimentz is dan ook niet voor niets hét meest geschikte eigen keuze concept.


(geplaatst 16-06-2011)

 De geschiedenis van het kerstpakket
Het kerstpakket stamt uit het begin van de 19e eeuw, toen het bewaren van voedsel in de lange wintermaanden nog niet zo eenvoudig was. In sommige streken was het bij de boerenbevolking de gewoonte om mensen, die langs de deur kwamen om de boer en zijn gezin een zalig Kerstfeest te wensen, eten en drinken aan te bieden. Ook de knechten en de meiden kregen dan bijvoorbeeld warme chocolademelk of brood, gebakken met rozijnen en amandelspijs.

Het personeel dat bij het boerengezin inwoonde, mocht op tweede kerstdag naar huis om het kerstfeest met hun eigen familie te vieren. Niet alleen hadden zij dan even vrij van het werken op het land, ook kregen ze een mand mee met allerlei lekkere en nuttige zaken voor de gehele familie thuis. Dat maakte het samenzijn met Kerstmis extra feestelijk en werd ook gezien als een blijk van waardering voor het gedane werk. Uit dit gebruik is de traditie zoals we die heden ten dage kennen, namelijk een geschenkenpakket van de werkgever om het kerstfeest voor het hele gezin extra luister bij te zetten, ontstaan.

Andere ambachtslieden namen deze traditie over: hun personeel en leerlingen kregen ook een traktatie waar het hele gezin in kon delen, mee naar huis met Kerstmis. Meestal in de vorm van voedsel en drank, maar steeds vaker in de vorm van kleine presentjes. Later deden bedrijven en organisaties hetzelfde voor hun medewerkers. Ook bijvoorbeeld werknemers of militairen die tijdens Kerstmis in het buitenland verbleven ontvingen een kerstpakket. Toen Nederlands-Indië nog een Nederlandse kolonie was, bijvoorbeeld, zond Nederland kerstpakketten naar Batavia, voor de aldaar gelegerde soldaten en zelfs naar de diepe binnenlanden van Sumatra. Men was van mening dat elke Nederlander met de kerstdagen een pakje moest krijgen.

Naast de traditionele kerstpakketten zijn ook eigenkeuzeconcepten ontstaan. Dit zijn concepten waarbij medewerkers zelf (meestal via Internet) een kerstpakket mogen uitzoeken. Hierbij worden vaak ook goede doelen betrokken.
Bron: wikipedia

(geplaatst 12-05-2011)

 


Privacy verklaringSitemapDisclaimerAlgemene VoorwaardenVeelgestelde vragenGarantieContact